AMASRA
AMASRA
Amasra bozulmamış doğası ile sizleri karşılıyor.
Amasra küçük ama şirin bir şehir. Denizin yapısı Coğrafi açıdan Tomboloya benziyor. Tombolo adanın karaya bağlanıp yarımada haline gelmesine deniyor. Burası da aynı öyle. Bir köprü ile Ceneviz Kalesine ulaşıyorsunuz.
Bu iki resim üstteki sol tarafımız alttaki sağ tarafımız. Yani iki tarafımızda deniz.
Size ilginç saksı örnekleri. Türk zeka örünleri bunlar. Gerçekten güzel düşünülmüş. Ev sahibini tebrik etmek gerekir.
Ah ah oranın kıymetini dönünce anladım. Yolunuz Amasra’ya düşerse tahta kaşık spatula almayı ihmal etmeyin. Ben aldım. Çok memnun kaldım. Şimdi daha çok almadığım için kendime kızıyorum. Fiyatları da uygundu. Mesela biz Haydar adlı sopayı Safranbolu’dan aldık. Keşke burdan alsaydık dedik. Burdakilerin malzemesi daha güzeldi. Bu çarşının sonu sahile çıkıyor.
Şehir merkezi 1 saatte bitiyor. Balık ekmek yemenizi tavsiye ederim. Barış Akarsu’da Amasralı. Onun heykelini şehir merkezine yapmışlar. Allah rahmet eylesin. Çok sevilen bir şarkıcı idi.
Şehir içinde denize girilebiliyor. Ama görüldüğü üzere kalabalık. Bir de dikkatinizi alttaki beton yığınlarına çekmek istiyorum. Siz siz olun daha da betonlaşmadan bir an önce Amasra’ya gidin.
Öğretmen evi çok güzel bir yerde. Denize karşı yemek yiyebilirsiniz. Biz turla gelmemiş olsaydık burada kalmak isterdik. Şirin ve güzel bir şehir. Emekli olunca yerleşsek mi acaba? Ağaçları bile çiçek açıyor.
Amasra’ya son bir kez daha bakıp yolumuza kaldığımız yerden devam ettik.
Bir cevap yazın